Congres Praktijkmanager 2019

Vrijdag 11 oktober 2019, Miele Experience Center te Vianen

Tandartspraktijken anno nu zijn geoliede bedrijven die een specifiek bedrijfsmanagement vereisen.

Van praktijken met vier medewerkers tot grote groeps- en ketenpraktijken, elke praktijk heeft een praktijkmanager nodig die

‘de tent runt’. Een duizendpoot, die op de hoogte moet zijn van beleidszaken, verandermanagement en actuele regel- en wetgeving.

Om deze zaken goed te kunnen implementeren in de praktijk moet de praktijkmanager, behalve strategisch kunnen denken, ook tactvol kunnen communiceren.

De ideale praktijkmanager is daarom een dossiervreter met adequate ‘social skills’.

Op ons Praktijkmanagers Event komen al deze zaken aan de orde.

Na het plenaire gedeelte kan uit het aanbod van vijf workshops een keuze van twee gemaakt worden. Op die manier kan de behoefte aan extra informatie over een specifiek onderwerp door elke praktijkmanager – van zowel een kleine als een grote praktijk – naar wens ingevuld worden.

Met deze op maat gesneden kennis zal de praktijkmanager de tandartspraktijk zelfverzekerder en efficiënter kunnen runnen.

 


Programma

09.30 uur – 10.00 uur               Ontvangst

10.00 uur – 11.30 uur               Regelrecht (Plenair) door Jolanda van Boven

11.30 uur – 12.30 uur               Lunch

12.30 uur – 14.00 uur               Workshop ronde 2
14.00 uur – 14.30 uur               Pauze

14.30 uur – 16.00 uur               Workshop ronde 3

16.00 uur                                  Gezamenlijke afsluiting


Plenair

‘Regelrecht’ door Jolanda van Boven

Kent u als praktijkmanager de wettelijke én jurisprudentie-eisen aan dossiers en heeft u inzicht in bewaartermijnen?Weet de deelnemer hoe in een praktijk de toegang tot dossiers dient te worden geregeld? Weet de deelnemer welke rechten patiënten hebben met betrekking tot dossiers? Heeft de deelnemer zicht in de rol van het dossier in geval van een klacht?

Tijdens deze plenaire lezing krijg je antwoord op al deze vragen. 

 


Workshops

Workshop 1: Beïnvloed!, door Kirsten Heukels

Tijdens deze interactieve workshop gaan we oefenen met beïnvloedingsvaardigheden, vaardigheden om jouw impact te vergroten zonder macht te hoeven vertonen.

Met een gezonde dosis gezond verstand en humor bekijken we hoe en wanneer je welke tactieken kunt inzetten.

Deze workshop levert bruikbare toepassingen, die je zowel zakelijk als privé kunnen helpen.

 

Workshop 2: Het geheim van strategisch denken en handelen, door Anna Berends van Loenen

‘Doe de juiste dingen, met de juiste bedoeling, met de juiste mensen, op de juiste manier en op het juiste ogenblik.’

Visie zet je in voor een lange termijn focus, maar hoe maak je dit nu praktisch op korte termijn?

Wat hebben jullie de afgelopen jaren bereikt en hoe kun je dat inzetten voor jullie doelen van komend jaar en daarna?

Hoe formuleer je effectieve doelen en hoe zorg je dat ze op de radar blijven en dat je ze ook daadwerkelijk kunt behalen?

In deze workshop krijg je antwoord op bovenstaande vragen.

 

Workshop 3: Ik wens u veel personeel!, door Monique Heijtel

Als salaris- en personeelsadministrateur beantwoordt Monique dagelijks veel vraagstukken op het gebied van arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, beloning, ziekteverzuim, (dis-)functioneren etc.

In deze workshop zullen alledaagse veelvoorkomende personele zaken aan de orde komen. Ook al heeft u één medewerker, de verschillende onderwerpen die hier behandeld worden spelen in elke praktijk.

 

Workshop 4: Tactisch communiceren, door Fenno Moes

Een medewerker loopt boos weg in een overleg.

Je had het nog zo goed bedoeld, de intentie was goed, maar het ontbrak aan een tactloze uitvoering…

of: je moet een aantal lastige boodschappen overbrengen.

Welke tactiek en techniek moet je toepassen? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zal Fenno in deze workshop samen met jullie kijken hoe je je tactische vaardigheden kunt vergroten en welke strategie je het beste in welke situatie gebruiken kunt.

 

Workshop 5: Effectief omgaan met veranderingen, door Liesbeth den Hollander

Het bijhouden van de vele veranderingen die er in deze tijd plaatsvinden, vergt vooral ook voor praktijkmanagers een scala aan kwaliteiten. Naast visie en een plan volgt immers ook implementatie.

Hoe leid je je medewerkers effectief door een veranderingsproces?

En hoe herken je de verschillende fasen in het proces zowel bij jezelf (als manager) als bij de teamleden?

Tijdens deze workshop gaan we praktisch met dit onderwerp aan de slag. De inzichten zijn direct toepasbaar in de praktijk.Sprekers

Kirsten Heukels

Kirsten is opgeleid als organisatiecultuur-deskundige met een specialisatie in ‘profiling’: het analyseren van (micro)expressies in het gezicht, gecombineerd met lichaamstaal en stemgebruik.

Na een gecombineerde studie rechten is zij gestart met een eigen mediatorpraktijk, waarin zij verschillende soorten communicatie- en gedragsbeïnvloeding technieken toepast met als kernwaarden: professioneel, transparant en menselijk.

 

Anna Berends van Loenen

Na een afgeronde bedrijfskundige – en een onderwijskundige opleiding, heeft Anna verschillende management- en organisatiefuncties vervuld, waarna ze in 2010 Qanz oprichtte.

Anna verstrekt advies op het gebied van praktijk- en kwaliteitsmanagement en verzorgt ook trainingen en coaching aan het gehele team of aan een specifieke medewerker ter verbetering van het kwaliteitsniveau. De kennis en ervaring die Anna heeft opgedaan, zijn gebundeld in het boek ‘Praktijkmanagement Talent’.

 

Monique Heijtel

Monique Heijtel/ MO-HR heeft jarenlange fiscale- en arbeidsjuridische kennis in het MKB en de (mond)zorg opgebouwd en beweegt zich in die bedrijfstakken als ‘dé HR afdeling op afstand’. Met haar inmiddels jarenlange ervaring met MKB en praktijken op het gebied van HR en arbeidsrecht maakt zij personeelsmanagement praktisch en toegankelijk door flexibiliteit en maatwerk.

 

Fenno Moes

Fenno is trainer en adviseur. Hij studeerde in 1989 af aan de faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Hij volgde diverse opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie en behaalde in 2010 zijn Bachelors ‘Violence Reduction’. Fenno is eigenaar van de ‘Agressieacademie’ en geeft al meer dan twintig jaar trainingen aan de meest uiteenlopende organisaties. Hij is (mede)auteur van ‘Het grote Beïnvloedingsspel’, ‘Het Adviseursspel’ en ‘Het Communicatiespel’.

 

Liesbeth den Hollander

Liesbeth werkte 25 jaar in diverse management- en directierollen in de Leisure industrie.

In 2013 startte ze met haar trainingsbedrijven The Bridge en Medior Didact met als expertise leiderschaps-, management- en communicatietrainingen.

Liesbeth is een positieve en energieke trainer, die je vanuit bewustwording aanzet tot actie.

 

Jolanda van Boven
Jolanda van Boven heeft een juridische adviespraktijk. Zij is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij zij zich richt op zorgaanbieders in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg met expertise op het gebied van privacy in ketensamenwerking. Jolanda is bovendien medeoprichter van een stichting die zich bezighoudt met de aanpak van relationeel geweld en kindermishandeling.Doelgroep

Praktijkmanagers of praktijkeigenaren

 

Data, locatie en aanvang

Vrijdag 11 oktober 2019, Miele Experience Center te Vianen
Aanvang van het congres is om 9.00 uur en het congres eindigt rond 15.30 uur.

 

Kosten

De kosten voor het seminar bedragen € 310,00 per persoon.

 

Informatie

Telefoonnummer: 055-3121050 of info@dentalbestpractice.nl

 

Inschrijven
Klik hier en schrijf u in!
Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.