NIEUW! Cursus Aligners in de Tandartspraktijk

Op de toenemende vraag van patiënten om een mooie lach te hebben, kunnen we als Tandarts een groot scala aan mogelijke behandelingen uitvoeren om dit te realiseren. Een van de belangrijkste zaken om naar te kijken is harmonie in het gezicht. Het gaat uiteindelijk niet alleen om de lach zelf, maar vooral ook om hoe die lach in het gezicht past.

 

Wat is de wens van de patiënt? Is deze wens realistisch? En hoe kunnen wij die lach creëren? De eerste stap in het proces om die prachtige lach te realiseren, is samen het doel bepalen. En daarna de route er naartoe. In het bepalen van het doel is DSD een prachtige tool om te kijken hoe we de lach kunnen vormgeven.

 

Aligners zijn tegenwoordig vaak de eerste keuze om elementen op de juiste (of beste) positie te plaatsen. Vaak ik het zo dat je alleen al door een standswijziging een mooie lach creëert en een restauratieve behandeling niet eens (meer) nodig is. Een gaaf gebit met alle tanden op de juiste plek én in een mooie kleur, is het mooiste en meest duurzame behandelresultaat dat je kunt realiseren.

 

Met het maken van digitale scans, een set mondfoto’s, een OPT en RSP kun je een behandelplan maken in SureSmile.

 

En wat doe je als je klaar bent met behandelen? De tanden staan op de juiste plek. Je restauratieve behandeling is klaar. Jij en je patiënt zijn tevreden met het behandelresultaat. En dan? Dan is het fijn dat alles zo blijft zoals het is geworden. Retentie is een must. Tanden en kiezen blijven levenslang in beweging dus na iedere behandeling waarin tanden op een andere plek zijn gezet is het nodig om te zorgen dat ze daar ook blijven. Welke opties zijn er en waar kies je voor?

 

Docent:

Karin Molhoek

Tijdens deze 1-daagse cursus nemen we van begin tot eind door waar je op moet letten met een Aligner behandeling. Stap voor stap gaan we door het proces om een behandelplan te maken met behulp van SureSmile Aligners. En tenslotte bespreken we hoe je ervoor kunt zorgen dat je behandelresultaat stabiel blijft.

Leerdoelen en competenties:
· Verschillende Aligner systemen
· Keuze tussen de verschillende systemen
· Beknopte basis ortho, welke bewegingen kunnen tanden maken
· DSD & Ortho, je Smile Design combineren met je orthodontische set up
· Accuraat digitaal patiënten file aanleggen (röntgenfoto’s, mondfoto’s en digitale modellen)
· Behandelplan vertalen in MACROS voor de Lab technici
· Behandelplan beoordelen
· Attachments plaatsen
· IPR wanneer en hoe
· Tracking van je behandelplan
· T-scan gebruiken voor het beoordelen van je occlusie
· Refinements

Studiebelasting
De cursus start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur
Totale studiebelasting is:7 uur

Ingangsniveau
Algemeen Practicus

Cursus
Na afloop van deze cursus ontvang je als bewijs van deelname, een certificaat

Doelgroep
Algemeen Practicus

Accreditatie
Q-keurmerk is aangevraagd

Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.