Cursus Omgaan met angstige patiënten in de behandelkamer

Wie is er bang voor de tandarts? 

Veel mensen zijn bang voor de Tandarts en de Mondhygiënist, zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen kun je op een eenvoudige manier deze angst verminderen, of beter nog: voorkomen. De Tandarts Assistent speelt hierbij ook een belangrijke rol.

 

Hoe krijg je iemand die angstig is zo ver dat hij een afspraak durft te maken? Kinderen kun je vaak op een leuke, speelse manier kennis laten maken met de Mondhygiënist en de Tandarts, maar hoe kun je hier bij volwassenen mee omgaan?

 

In deze cursus komen al deze vragen en onderwerpen aan bod. Er is volop ruimte om het met elkaar te hebben over wat wel en wat niet werkt bij angstige patiënten. Je kunt ook zelf voorbeelden aanleveren van situaties waar je tegenaan loopt bij angstige patiënten of bij patiënten met andere psychische aandoeningen waar je het over zou willen hebben.

Een echte ‘cursus op maat’ dus!

 

Docent
Dyonne Broers

Tijdens deze cursus komen al deze onderwerpen aan bod. Er is volop ruimte om het met elkaar te hebben over wat wel en wat niet werkt bij angstige patiënten.
Je kunt vooraf ook zelf voorbeelden aanleveren van dingen waar je tegenaan loopt bij angstige patiënten waar je het over zou willen hebben. Een echte ‘cursus op maat’ dus!

Na afloop van deze cursus:

• weet je welke soorten angst er zijn en wat de oorzaken kunnen zijn
• ken je een aantal technieken om milde tot matige tandartsangst te verminderen
• weet je welke patiënten in de algemene praktijk behandeld kunnen worden en wanneer het goed zou zijn om een patiënt door te verwijzen naar een Tandarts angstbegeleiding of een Kindertandarts

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveae
Werkzaam in de tandheelkundige praktijk

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvangt u – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Gehele tandheelkundige team

Accreditatie

Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.