Cursus Omgaan met angstige patiënten

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen kun je op een eenvoudige manier deze angst verminderen, of beter nog, voorkomen. De tandartsassistent speelt hierbij een belangrijke rol.

Terwijl de tandarts aan het behandelen is, kunt u als assistent immers goed op de patiënt letten en zorgdragen voor een prettige behandeling. Ook aan de balie speelt u als assistent een belangrijke rol.

 

Docent
Dyonne Broers

Hoe krijgt u iemand die angstig is zo ver dat hij een afspraak durft te maken? Bij kinderen kunt u als assistent ook heel wat doen om hen op een leuke, speelse manier kennis te laten maken met de tandarts.

Tijdens deze cursus komen al deze onderwerpen aan bod. Er is volop ruimte om het met elkaar te hebben over wat wel en wat niet werkt bij angstige patiënten.
U kunt vooraf ook zelf voorbeelden aanleveren van dingen waar u tegenaan loopt bij angstige patiënten waar u het over zou willen hebben. Een echte ‘cursus op maat’ dus!

Na afloop van de cursus:
- weet je welke soorten angst er zijn en wat de oorzaken kunnen zijn
- ken je een aantal technieken om milde tot matige tandartsangst te verminderen
- weet je welke patiënten in de algemene praktijk behandeld kunnen worden en wanneer het goed zou zijn om een patiënt te laten verwijzen naar een tandarts angstbegeleiding of een kindertandarts.

Amsterdam e.o.
woensdag 16 september 2020

Amersfoort e.o.
woensdag 11 november 2020

Studiebelasting
Totale studiebelasting is: 6 uur

Ingangsniveae
Werkzaam in de tandheelkundige praktijk

Certificaat
Na afloop van deze cursus, ontvangt u – als bewijs van deelname – een certificaat

Doelgroep
Gehele tandheelkundige team

Accreditatie

Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.