Cursus Omgaan met angstige patiënten

Wie is er bang voor de tandarts?

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen kun je op een eenvoudige manier deze angst verminderen, of beter nog: voorkomen. De tandartsassistent speelt hierbij een belangrijke rol. Terwijl de tandarts aan het behandelen is, kun je als assistent immers goed op de patiënt letten en helpen bij zich makkelijker te laten behandelen. Ook aan de balie speel je als assistent een belangrijke rol. Hoe krijg je iemand die angstig is zo ver dat hij een afspraak durft te maken? Bij kinderen kun je als assistent ook heel wat doen om hen op een leuke, speelse manier kennis te laten maken met de tandarts.

In deze cursus komen al deze onderwerpen aan bod. Er is volop ruimte om het met elkaar te hebben over wat wel en wat niet werkt bij angstige patiënten. Je kunt vooraf ook zelf voorbeelden aanleveren van dingen waar je tegenaan loopt bij angstige patiënten waar je het over zou willen hebben. Een echte ‘cursus op maat’ dus!

 

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

  • weet je welke soorten angst er zijn en wat de oorzaken kunnen zijn
  • ken je een aantal technieken om milde tot matige tandartsangst te verminderen
  • weet je welke patiënten in de algemene praktijk behandeld kunnen worden en wanneer het goed zou zijn om een patiënt te laten verwijzen naar een tandarts angstbegeleiding of een kindertandarts

 

Studiebelasting

Totale studiebelasting is: 6 uur

 

Ingangsniveau

Werkzaam in de tandheelkundige praktijk

 

Certificaat

Na afloop van deze cursus, ontvangt u – als bewijs van deelname – een certificaat

 

Docent

Dyonne Broers

 

Doelgroep

Gehele tandheelkundige team

 
Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 325,- (BTW vrijgesteld) per persoon 

 
Accreditatie

 

Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.