KICK OFF; EVENT voor de Restauratieve Tandartsassistent

Donderdag 11 juni 2020, Miele Experience center te Vianen
(parallel aan congres TREATMENT 360)

 

DBP: altijd weer in voor iets nieuws op niveau!!

In het kader van onze nieuwe excellente opleiding voor de tandartsassistent laten we je via een speciaal ‘Kick off Event’ alvast proeven van de specialiteiten die we het komende jaar uitserveren in onze nieuwe ‘Academie restauratieve/esthetische tandheelkunde’.

Alle facetten van die opleiding zullen tijdens dit speciale Event aan de orde komen.

Parallel programma voor tandarts en assistent

Extra speciaal aan dit evenement is dat deze kick off plaatsvindt op donderdag 11 juni 2020, in het Miele Experience Centre in Vianen, parallel aan het tandheelkundig congres TREATMENT 360, dat zich eveneens richt op de Restauratieve Esthetische Tandheelkunde.

Fijnproeverij

Zo kunnen tandarts en assistent in figuurlijke zin beiden aan hun eigen tafel fijnproeven! Toch niet helemaal gescheiden, want er wordt geschakeld tussen beide zalen, zodat live behandelingen over en weer te volgen zijn.

Naast deze tandheelkundige proeverij kom je uiteraard ook culinair aan je trekken met ‘break fingerfood’ en drankjes.

Kortom, het wordt een uniek en excellent event, waarbij zowel de tandarts als de assistent op hun wenken bediend zullen worden.

 

Het ‘menu’ voor het Kick off Event is als volgt samengesteld:

14.00-14.20 uur:   Intro door Brecht Smit en Nienke van Zuijlen, live met zaal ‘Treatment 360’

14.20-15.00 uur:   Duurzaam restaureren, het behandelplan, Nienke van Zuijlen

15.00-15.30 uur:   Break

15.30-16.15 uur:   Restauratief en Dentale fotografie, Daan van Oort

16.15-17.00 uur:   Mallen/mock up vervaardigen en gebruiken in het behandelplan en-/of smile design, Brecht Booij

17.00-17.45 uur:   Break, fingerfood

17.45-18.30 uur:   Meer over materialen…, Arend van den Akker

18.30-18.40 uur:   Schakelen met congres Treatment 360

18.40-19.15 uur:   Break, fingerfood

19.15-20.15 uur:   Geen bijzonder resultaat zonder een bijzondere assistent, Sjoerd Smeekens

20.15-20.30 uur:   Afsluiting door Brecht en Nienke, aansluitend borrel.

 

Duurzaam restaureren, het behandelplan

door Nienke van Zuijlen

Ook zo benieuwd of het restaureren in de juiste beet daadwerkelijk een invloed heeft op het bereiken of handhaven van een duurzame gebitssituatie? Laat je verrassen door de interessante en opmerkelijke antwoorden tijdens deze lezing.

Ook al hebben onze patiënten vaak nergens last van, dit betekent niet dat er geen risico’s bestaan. Het is zinvol om een risicoanalyse uit te voeren en op het juiste moment preventieve stappen te zetten. Hierbij wordt binnen de reconstructieve tandheelkunde gestreefd naar een front- hoektandgeleiding en een goede interdigitatie in de zijdelingse delen.

Zijn deze verhoudingen wel daadwerkelijk nodig om een duurzame situatie te handhaven of te bereiken? Tijdens deze voordracht zal uitgebreid ingegaan worden op de factoren die bepalen wanneer het wel zinvol is om aan deze voorwaarden te voldoen en wanneer ervan afgeweken kan worden. Daarnaast zullen een gestructureerde planning en behandelingsstappen worden voorgesteld, die helpen om risico’s te minimaliseren en een voorspelbaar resultaat te bereiken.

Leerdoelen

– weten welke stappen er ondernomen moeten worden om verschillende intraorale symptomen te achterhalen
– weten hoe een gestructureerde aanpak helpt in het opstellen van een behandelingsplan
– weten welke gevolgen er kunnen ontstaan als geen wederzijdse occlusale bescherming aanwezig is
– weten hoe het aanvankelijk ongunstige krachtenspel in de mond duurzaam te verbeteren is.

 

Restauratief en Dentale fotografie

door Daan van Oort

Ga je restauratief aan het werk dan mogen goede dentale foto’s niet ontbreken. Vooraf beelden van hoe het eruit ziet, zijn een must om digitaal een plan te bedenken. Ook beelden van de mock-up bij in de mond laten zien wat een mooi gebit doet met je uitstraling en zelfvertrouwen. Uiteraard zullen reproduceerbare beelden helpen om jezelf, maar ook je collega’s te laten zien hoe je werkt, welke stappen je moet maken om tot een topresultaat te komen. En tenslotte natuurlijk dentale glamourfoto’s die de blijdschap en lichtjes in de ogen van een patiënt doen schijnen als het gebit weer helemaal mooi is. Hoe maak je deze beelden, wat is er nodig en waarom kan het niet zonder de juiste hulpmiddelen en het juiste gebruik hiervan?  In 3 kwartier wordt je bijgepraat over alles wat er nodig is voor goede en mooie dentale fotografie.

 

Mallen/mock-up vervaardigen en gebruiken in het behandelplan en-/of smile design

door Brecht Smit

Vandaag wil ik jullie laten zien wat de toegevoegde waarde is van berekenende tandheelkunde, hoe je een mock-up maakt en welke verschillende soorten mock-ups er zijn. Kortom: wat we patiënten kunnen bieden om het resultaat van de behandeling zo voorspelbaar mogelijk te maken.

In de moderne hedendaagse tandheelkunde is het werken volgens een digital smile design, of het werken volgens een vast protocol, van essentieel belang.  Een smile design en werken volgens een vast protocol hebben als toegevoegde waarde dat de patiënt een goed onderzoek, een juiste diagnose en het juiste behandelplan krijgt. Hiermee creëer je voorspelbare tandheelkunde.

Een mock-up helpt hierbij en dient ervoor om de patiënt een realistisch beeld te geven hoe de nieuwe situatie zal zijn na een restauratieve/reconstructieve/esthetische behandeling.

Een tevreden patiënt is er eentje die krijgt wat hij verwacht. En niet elke patiënt heeft dezelfde verwachtingsgraad. Om de patiënt alvast een ‘proefbeeld’ te geven, kan hij objectief oordelen of de nieuwe situatie hem of haar past. De tandarts kan de juiste lengte, breedte en hoogte bepalen. Deze waarde worden berekend in een vaste formule: 1.35 x breedte……

De assistente vervaardigd de mock-up op een model met wax -up (vervaardigd door de tandtechnicus) met een putty mal.

 

Leerdoelen

-schone modellen kunnen maken met wax up (in contrastkleur met model zodat goed zichtbaar is wat de nieuwe vorm is)
-putty kunnen kneden in de juiste verhouding
-(palatinaal of volledige mock up) mal leren vervaardigen
-kunnen afwerken van de mock-up palatinaal, insnijden in de incisale rand.
-kunnen afwerken van een volledige mock-up, driehoekjes insnijden tot einde van de papillen voor het goed afvloeien van het acrylaat
-kunnen aanbrengen van acrylaat in de mal.

 

Meer over materialen…

door Arend van den Akker

Het is de laatste tijd enorm hard gegaan met de ontwikkelingen op materiaalkundig gebied. Nadat goud en porselein lange tijd de boventoon voerden, namen esthetischer maar ook sterker materiaal zoals Lithiumdisilicaat (e.Max) en Zirkonium hun plaats in. Maar ook composieten en hybride materiaal zoals Vita Enamic verschijnen steeds vaker op de huidige markt. Zien we het bos nog wel door de bomen? Ofwel: Wat is nu het ideale materiaal?

Materialen kunnen soms te hard en te stijf zijn en de onderstructuur en de antagonisten krijgen dan alle klappen te verwerken bij de kauwbelasting. We willen dus dat kauwkrachten goed worden weerstaan, maar tegelijkertijd ook een zo esthetisch mogelijk materiaal hebben; het moet dus mooi en sterk zijn.

Eigenlijk zoeken we een zogenaamd biomimetisch materiaal wat de eigenschappen van een natuurlijk element zo goed mogelijk kan nabootsen.
Er zijn een aantal aspecten die van belang zijn bij materiaalkeuze, die gaan we vandaag behandelen.

Leerdoelen

-inzicht in materiaaleigenschappen
-weten welke eisen gesteld worden aan de materialen
-kennisnemen van de verschillende materialen
-weten wat waar en wanneer gebruikt moet worden
-kennis van cementeer voor de verschillende soorten materialen

 

Geen bijzonder resultaat zonder een bijzondere assistent

door Sjoerd Smeekens

Reconstructieve Tandheelkunde  is topsport en daar hoort een olympisch team bij. Dat betekent samen de schouders onder intensief werken en veel trainen om maximale resultaten te halen.

Als topsporter heb je de beste mensen om je heen nodig. Een bijzondere assistent, een assistent 2.0, werkt actief mee aan een gestructureerde planning en leidt behandelingsstappen in goede banen om zo risico’s te minimaliseren en een voorspelbaar resultaat te bereiken.

Oftewel, een assistent die zorgt voor optimale behandelomstandigheden en een excellente voorbereiding om samen met tandarts en patiënt richting olympisch goud te gaan.

Ik neem jullie mee op trainingskamp! Word jij een nex- level Reconstructief assistent? We gaan voor goud!

 

 

DATA EN LOCATIE

Donderdag 11 juni 2020, Miele Experience Center te Vianen

Ontvangst van HET Event is om 13.30 uur, waarna we om 14.00 uur van start gaan. Het Event eindigt rond 21.00 uur

 

DOELGROEP

Tandartsassistenten

 

KOSTEN

De kosten voor dit Event bedragen € 295,– (BTW vrijgesteld) per persoon

 

Inschrijven
Klik hier en schrijf u in!

 

OOK VOOR UW TANDARTS
Parallel met het congres organiseren wij: TREATMENT 360
Ga voor inschrijven naar: www.treatment360.nl
Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.