Het Event voor de Preventie Assistent

HET Event voor de Preventie- en Paropreventie Assistent, van der Valk Hotel Exclusief te Houten

Op 7 juni 2019 zullen we weer met veel Preventie Assistenten aanwezig zijn op ons jaarlijkse Preventie Event. HET Event voor bij- en nascholing op het gebied van Preventie, geaccrediteerd door het preventieregister is mede door de luchtige opzet inmiddels uitgegroeid tot een gezellige, zeer leerzame, happening met docenten en vakgenoten.

Na een plenair gedeelte volgt splitsing in groepjes voor de diverse workshops met hands-on behandelingen: van pocketsonde tot polijsten, van mucositis tot instrumententechniek. Maar ook de minder technische onderwerpen als behandelplanning, communicatie en geriatrie komen aan bod. Kortom: HET Event biedt voor elk wat wils!

Mondhygiënist welkom

Vanwege het diverse aanbod en de duidelijke uitleg die tijdens praktijkhandelingen gegeven zal worden, verwelkomen wij ook graag de mondhygiënist om samen met de assistent mee te maken welke informatie de Preventie Assistent voorgeschoteld krijgt. De nieuw opgedane kennis kan dan meteen op de juiste manier in praktijk gebracht worden.

Leren door te doen

Bij het samenstellen van het programma jeukten de vingers van de docenten reeds, zij weten de workshops dan ook altijd met veel enthousiasme te begeleiden.
Leren door te doen, dat is de gedachte achter HET Event.
Zorg dat je meedoet!

Yes! We gaan het weer beleven: HET Event voor de Preventie Assistent.

 

Programma 
09.00 uur – 09.30 uur Ontvangst
09.30 uur – 09.45 uur Opening
09.45 uur – 10.45 uur Plenaire sessie Parodontologie – Geerten-Has Tjakkes
10.45 uur – 11.15 uur Pauze
11.15 uur – 12.45 uur Workshop ronde 1
12.45 uur – 13.30 uur Pauze
13.30 uur – 15.00 uur Workshop ronde 2
15.00 uur – 15.15 uur Pauze
15.15 uur – 16.45 uur Workshopronde 3

 

Hapjes en drankjes

Uiteraard wordt een en ander afgewisseld met een hapje en een drankje om weer hernieuwde energie op te doen voor de volgende workshop, demonstratie of voordracht.

 

Plenaire sessies

Parodontale behandeling: waar houdt het op? door Geerten-Has Tjakkes

In de dagelijkse praktijk zien we veel patiënten die in meer of mindere mate te maken hebben met parodontale problemen. Een deel daarvan is relatief mild en kan met een beperkte, maar gestructureerde behandeling goed worden behandeld. Maar met toegenomen ernst en meer complicerende factoren wordt de uitdaging steeds groter. Wat zijn de grenzen van de mogelijkheden? Tot waar en niet verder? In deze lezing wordt ingegaan op de mogelijkheden en de grenzen van de behandeling. Ook worden behandelingen besproken die in de praktijk niet vaak voorkomen.

 

 

Workshops

Workshop 1: ‘Instrumentatietechniek ergonomisch bekeken’ door Concetta Scibona

Om klachten te voorkomen aan handen en polsen en om op de meest effectieve manier tandsteen te kunnen verwijderen is een goede instrumentatietechniek van de scaler en de pocketsonde van groot belang.

De adaptatie- angulatie-activatie van de scaler en exploratief sonderen met de pocketsonde zullen in deze workshop allemaal aan bod komen.

Zijn we tijdens al deze handelingen ons ervan bewust dat we dit allemaal in de gemodificeerde pengreep doen? Klinkt als een uitdaging!

 

Workshop 2: ‘Mucositis en Peri- implantitis’ door Fatos Ringers-Kaya

Peri-implantaire infecties (mucositis en peri-implantitis) komen steeds vaker voor.

Uit de literatuur blijkt dat peri-implantitis een steeds grotere factor blijkt te zijn voor het verlies van implantaten.

Het verkrijgen van kennis en kunde om peri-implantaire infecties in de mond te herkennen en te behandelen wordt steeds belangrijker. Dit laatste geldt niet alleen voor de tandartsen en mondhygiënisten, maar ook voor de Preventie- of Paropreventie Assistent, die in dit traject een hele belangrijke rol speelt. 

Deze workshop biedt inzicht in alle ins and outs van peri-implantaire infecties en wordt afgesloten met het meten van een hands- on training en het reinigen rondom een implantaat. Voor zowel de (paro)Preventie Assistent als de mondhygiënist superinteressant.

 

Workshop 3: ‘Tandhalsrestauraties en esthetiek’ door Helena van West

Esthetiek is belangrijk voor veel patiënten. Maar voor een gezond parodontium is een goed aansluitende restauratie ook erg belangrijk. Waar moet een goede halsrestauratie aan voldoen om een goede reiniging mogelijk te maken?  In deze workshop gaan we aan de slag met de afwerking. Je leert welke mogelijkheden hiervoor beschikbaar zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

 

Workshop 4: ‘Geriatrie en tandheelkunde, ben jij er klaar voor?’ door Mariëtte Lokken

Door de vergrijzing komen er steeds meer oudere mensen in de mondzorgpraktijk (en daarbuiten) die tandheelkundige zorg nodig hebben.

Waar houd je rekening mee, hoe pak je de behandeling van een oudere patiënt aan en ben je in staat om je je te verplaatsen in deze patiënt?

In deze workshop wordt ingegaan op ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen.

Je gaat ervaren hoe het is om iets niet meer te kunnen en je krijgt tips over hoe je om moet gaan met deze specifieke doelgroep. Na deze workshop ben je helemaal klaar voor de geriatrische patiënt!

 

Workshop 5: ‘Preventie, je doet het niet alleen!’ door Sascha van Hummel en Stella van Hoeve

Ga je direct aan de slag met je professionele behandeling? We doen vaak enorm ons best en werken hard, maar staan we er wel voldoende bij stil wat de patiënt eigenlijk wil? 

Daar wordt in deze workshop aandacht aan besteed; het is een workshop, waarin bekeken wordt hoe je van je patiënt een medebehandelaar maakt.

Een interactieve workshop dus, met een theoretische achtergrond en praktische uitvoering.

 

Data en Locatie

Vrijdag 7 juni 2019, van der Valk Hotel Exclusief te Houten
Ontvangst van HET Event is om 09.00 uur, waarna we om 09.30 uur van start gaan. Het event eindigt rond 17.00 uur.

Doelgroep

Preventieassistenten
Paro-Preventieassistenten
Begeleidende Mondhygiënisten

Kosten

€ 295,– BTW vrijgesteld voor Preventieassistenten en Paro-Preventieassistenten
€ 195,– BTW vrijgesteld voor Begeleidende Mondhygiënisten (alleen mogelijk in combinatie met aanmelding Paro- en Preventie Assistenten inschrijving)

Congresmateriaal

Tijdens dit congres ontvangt u van ons cursusmateriaal. Tevens ontvangt u aan het einde van het congres een certificaat

Inschrijven
Klik hier en schrijf u in!
Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.