Het Event voor de Preventie Assistent

Helaas heeft dit event niet kunnen plaatsvinden op 2 oktober vanwege de aangescherpte regels rondom het Corona Virus.  De veiligheid van onze bezoekers, standhouders én onze eigen medewerkers is voor ons van groot belang en daarom waren we genoodzaakt tot annulering.

 

Wij vinden het erg spijtig om zoveel mensen te moeten teleurstellen want de voorbereidingen waren zo goed als klaar en al onze sprekers stonden te popelen om er een geweldig event van te maken.

 

Maar wat in het vat zit verzuurt niet dus we hopen dan ook van harte dat we dit mooie event in 2021 alsnog kunnen laten plaatsvinden. Zodra dit het geval is zullen we dit uiteraard communiceren.

 

Mondhygiënisten welkom

Vanwege het diverse aanbod en duidelijke uitleg over praktijkhandelingen verwelkomen wij ook graag de mondhygiënist om mee te kijken en te zien wat de preventie assistent op dit Event voorgeschoteld krijgt. De nieuw opgedane kennis kan dan meteen op de juiste manier in praktijk gebracht worden.

 

Workshops in alle soorten en maten

De workshops die dit jaar door onze enthousiaste docenten gegeven worden, betreffen zowel klinisch- als sociaal inhoudelijke aspecten.
Van steriel chirurgisch werken, DPSI-score, ASA-score tot en met werken met patiënten, die extra aandacht behoeven, zoals kinderen, pubers en mensen met een vorm van autisme.
Het gevarieerde aanbod biedt dus zeker voor elk wat wils.

 

Het Event voor de (Paro) Preventie Assistent voldoet aan de eisen voor bij- en nascholing van het Preventie Register.

09.00 uur – 09.30 uur Ontvangst
09.30 uur – 09.45 uur Opening
09.45 uur – 10.45 uur Plenaire sessie van DPSI naar PPS – door Stella van Hoeve en Sascha van Hummel
10.45 uur – 11.15 uur Pauze
11.15 uur – 12.30 uur Plenaire sessie Vragen stellen met impact– door Kirsten Heukels
12.30 uur – 13.30 uur Pauze
13.30 uur – 15.00 uur Workshop ronde 1
15.00 uur – 15.15 uur Pauze
15.15 uur – 16.45 uur Workshopronde 2

PLENAIRE SESSIES

Van DPSI naar PPS door Stella van Hoeve en Sascha van Hummel

Vragen stellen met impact! door Kirsten Heukels
Zoveel vragen vaak te weinig tijd om deze te stellen? We kennen het gevoel allemaal.
In deze kennismaking met kinetisch bevragen (het stellen van vragen met behulp van de bodylanguage van jouw gesprekspartner) gaan we het daarover hebben. We onderzoeken samen simpele en effectieve methodes om zo snel mogelijk zoveel mogelijk benodigde informatie te krijgen terwijl de ander daar een goed gevoel aan overhoudt!

Het wordt interactief en we gaan er in met een gezond gevoel voor humor, dus neem vooral een praktijkvoorbeeld mee!

WORKSHOPS

De medische anamnese: durf te vragen docent: Laura Verbeek
Tijdens deze workshop is er aandacht voor de interactie tussen mondgezondheid en algemene gezondheid. Welke interacties bestaan er? Welke vragen stel je aan de patiënt? Ken jij de ASA-score en wat betekent dit voor de behandeling?

Autisme in de mondzorgpraktijk, lastig? docent: Mariette Lokken
1% van de Nederlandse bevolking heeft een vorm van autisme. Grote kans dus dat ook in jouw praktijk patiënten bekend zijn met autisme. Tijdens deze workshop hoor je wat autisme nu eigenlijk is en wat lastig kan zijn voor de patiënt en/of voor jou.

Je krijgt allerlei tools en voorbeelden van hulpmiddelen om mensen met een vorm van autisme beter te begrijpen en door de behandeling heen te helpen om de zorg te kunnen geven die bij hen past.

Preventiewerk bij de jeugd: jong geleerd is oud gedaan docent Ali Husseini
De spreker gaat met de preventie assistenten een Jeugd Preventie Plan opzetten dat in de praktijk toepasbaar is. Ook gaat hij een groot tandheelkundig probleem bij pubers bespreken: erosie. Hoe erosief zijn bepaalde dranken nou eigenlijk? Dit gaat hij samen met de preventie assistenten testen. Ook reikt de spreker bruikbare handvatten aan voor een onverhoopte tandheelkundige behandeling bij een kind. Handvatten die meteen in praktijk gebracht kunnen worden.

Alle ins & outs van steriel werken in de tandheelkunde docent Fatos Kaya Ringers
Tijdens deze interactieve workshop worden alle ins & outs behandeld van het poliklinisch steriel opdekken voor tandheelkundige chirurgische behandelingen. Hierbij komen de volgende vragen aan bod: Wat zijn de verschillen tussen aseptisch werken en steriel werken?

Ken jij de instrumenten en de materialen? Hoe dek jij voor een tandheelkundige chirurgische behandeling, steriel op? En waar moet je op letten bij steriel aankleden?

Ook wordt aandacht besteed aan het belang van de omloopassistente en de rol van de chirurgie-assistente tijdens de behandeling.

Waar liggen jouw persoonlijke grenzen als professional? docent Concetta Scibona
Sinds ruim 20 jaar werken we met een DPSI-score: in een relatief korte tijd kunnen we de parodontale conditie van de patiënt weergeven.

Om de DPSI-score goed uit te kunnen voeren zijn een aantal zaken belangrijk, zoals:
de gemodificeerde pengreep, de juiste druk bepalen, goede afsteuning en exploratief sonderen. Met behulp van theorie, een aantal casussen en interactief oefenen, ben je aan het eind van deze workshop, weer helemaal up to date.

Vrijdag 2 oktober 2020, Prodentfabriek te Amersfoort
Ontvangst van HET Event is om 09.00 uur, waarna we om 09.30 uur van start gaan. Het Event eindigt rond 17.00 uur.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
De Prodentfabriek is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en ligt op 12 minuten lopen van station Amersfoort Centraal. Daarnaast is onze locatie per auto goed bereikbaar door de nabij gelegen snelwegen A1 en A28. Parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarage Eemplein. Parkeerkaarten zijn slechts € 6,50 voor 24 uur parkeren. Tevens zijn er diverse hotels gevestigd op loopafstand.

Nog geen reacties geplaatst

Sorry, the comment form is closed at this time.